Wat is steigerhout?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Steigerhout is in de afgelopen jaren een enorme trend geworden in de meubelsector. Het materiaal wordt steeds vaker gebruikt voor meubels en accessoires. Een steigerhouten meubel geeft uw woning een stoere en sfeervolle uitstraling. Het is een echte eyecatcher in uw woning en maakt uw eetkamer, woonkamer of keuken helemaal af. Maar wat is steigerhout precies?

Vanaf de bouw

De steigerhouten planken komen rechtstreeks van de bouw, waar ze in de meeste gevallen jarenlang op een steiger hebben gelegen, bij ons in de fabriek. Op de steigers hebben de planken alle weersomstandigheden meegemaakt en zijn ze intensief gebruikt door de bouwvakkers. Hierdoor zien de planken er geleefd uit en hebben de planken de typerende uitstraling van steigerhout.

Vurenhout

Steigerhout bestaat in de meeste gevallen uit vurenhout, dit is een houtsoort uit Scandinavië. Vurenhout is zeer geschikt voor bouwmateriaal doordat het een relatief goedkope houtsoort is. Vurenhout dient alleen goed beschermd te worden tegen vocht. Bij vele hoeveelheden vocht en temperatuurverschillen heeft het de neiging krom te trekken. Onze tafels bij Tafelmagazijn worden zo bewerkt zodat dit niet meer mogelijk is en uw tafel langer mooi blijft.

Behandelen van steigerhout

Wanneer het steigerhout buitenshuis gebruikt wordt is het zeker aan te raden het hout te bewerken en te beschermen tegen vocht. Binnenshuis is dit niet noodzakelijk maar is het wel mogelijk. Om de tafel te beschermen tegen natte kringen en vlekken kan de tafel behandeld worden met een coating. Bij het aanbrengen van deze coating gaat de natuurlijke kleur en uitstraling van het steigerhout niet verloren.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_btn title=”Bezoek onze showroom” style=”3d” color=”warning” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-store_mall_directory” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.tafelmagazijn.nl%2Fkom-naar-de-fabriek%2F|||”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_btn title=”Neem contact met ons op” style=”3d” color=”warning” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-phone” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.tafelmagazijn.nl%2Fcontact%2F|||”][/vc_column][/vc_row]

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.