Voorbereiding voor het schuren van een houten tafel

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Het schuren van een houten tafel is niet moeilijk en kan met de juist voorbereiding en materialen door iedereen gedaan worden. Door de tafel te schuren kunnen eventuele beschadigen aan de tafel hersteld worden en is de houten tafel opnieuw de eyecatcher in uw woning waarop u trots kunt zijn.

Voordat je begint – Tafel

Voordat er begonnen kan worden met het schuren van de houten tafel moet er een voorbereiding worden getroffen. Dit is vaak noodzakelijk, afhankelijk van de staat van de tafel. Wanneer er in de houten tafel gaten of scheuren zichtbaar zijn is het verstandig om deze plekken op de tafel voor het schuren op te vullen met een houtvulmiddel. Dit zorgt ervoor dat het de tafel na het schuren een mooi gelijk oppervlakte krijgt. Ook moet de tafel voordat er begonnen kan worden zorgvuldig schoon gemaakt worden.

Voorzorgsmaatregelen

Bij het schuren is het ook aan te raden voorzorgsmaatregelen voor uzelf te nemen, bij het schuren komt er immers veel stof vrij. Deze stofdeeltjes kunnen schadelijk zijn voor u gezondheid waardoor een stofmasker, beschermbril en handschoenen geen overbodige luxe zijn. Ook andere meubelstukken in de ruimte moeten beschermd worden tegen het stof. Dit kan door bijvoorbeeld deze meubels af te dekken met een zeil of doek.

Zet ook altijd de ramen los in de ruimte waarin gescheurd wordt!

Tips

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar met deze handige tips is het schuren van uw houten tafel zo gebeurd.

  • Gebruik een schuurpapier met een middelgrote korrel voor het beste resultaat. Hierbij maakt het niet uit of er gekozen wordt om de tafel met de hand of met een schuurmachine te schuren.
  • Schuur altijd met de houtnerf van de tafel mee.
  • Blijf niet te lang op een plek, zorg dat de tafel gelijkmatige gescheurd wordt.
  • Doe het tafelblad als laatste, begin met de poten, randen en eventuele lades.
  • Voordat de tafel terug in gebruik genomen wordt of behandeld kan worden moet al het stof van de tafel verwijderd worden. Gebruik hiervoor een stofzuiger en natte doeken.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_btn title=”Bezoek onze showroom” style=”3d” color=”warning” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-store_mall_directory” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.tafelmagazijn.nl%2Fkom-naar-de-fabriek%2F|||”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_btn title=”Neem contact met ons op” style=”3d” color=”warning” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-phone” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.tafelmagazijn.nl%2Fcontact%2F|||”][/vc_column][/vc_row]
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.