Levensduur van een houten tafel

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een houten tafel is vaak een meubelstuk dat gekocht wordt voor een langere tijd. Bij de aankoop wordt er in het achterhoofd rekening gehouden dat de tafel jarenlang mee zal gaan. In sommige gevallen is er zelfs sprake van generaties. Een houten tafel is een natuurlijk product waarvan u jarenlang plezier kunt beleven wanneer deze op je juiste manier gebruikt en onderhouden wordt.

Levensduur bevordelijken

Een houten tafel is een natuurproduct en om de tafel zo lang mogelijk mee mooi te houden moeten een aantal dingen vermeden worden op een houten tafel. De volgende punten zijn niet bevorderlijk voor de levensduur van uw houten tafel:

  • Laat water of ander vocht nooit in de tafel trekken
  • Plaats de tafel niet in het zonlicht
  • Vermijd bijtende schoonmaakmiddelen
  • Zet geen hete, zware of scherpe objecten direct op de tafel. Gebruik hiervoor onderzetters om de tafel te beschermen.

Beschadigen beperken

Bij het gebruik van een houten tafel zijn beschadigen vaak onvermijdelijk. Het is immers een gebruiksvoorwerp. Wel kunnen beschadigen door het schrijven op tafel of door het plaatsen van glazen worden beperkt door het gebruik van een tafelkleed of onderzetter. In de meeste huishoudens is dit vanzelfsprekend. Naast het gebruik van onderzetters of tafelkleden is het aanbrengen van een laklaag op de tafel in sommige gevallen een uitkomst. Vocht krijgt door deze laklaag niet de mogelijkheid om in het hout te trekken.

Krassen of kringen op de houten tafel

Een kras de tafel of een kring van een glas drinken kan in sommige gevallen storend zijn voor de uitstraling van de tafel. Bij een steigerhouten tafel is dit vaak niet van toepassing. Deze tafels beschikken al over gebruikssporen waardoor een extra vlek de uitstraling van de tafel niet beïnvloed. Wanneer de vlek wel storend is voor de uitstraling is dit natuurlijk zonde. De beschadiging op de tafel kan opgelost worden door de tafel te schuren of te poetsen. Het beste is natuurlijk om de beschadigingen te voorkomen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_btn title=”Bezoek onze showroom” style=”3d” color=”warning” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-store_mall_directory” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.tafelmagazijn.nl%2Fkom-naar-de-fabriek%2F|||”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_btn title=”Neem contact met ons op” style=”3d” color=”warning” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-phone” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.tafelmagazijn.nl%2Fcontact%2F|||”][/vc_column][/vc_row]

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.