Hoe houd ik mijn eikenhouten tafel het langst mooi?

Hoe houd ik mijn eikenhouten tafel het langst mooi?

Een eikenhouten tafel is een mooi meubelstuk dat vaak gekocht wordt om ook een langere tijd plezier van te beleven. Het is daarnaast ook vaak het middelpunt van de inrichting in een ruimte. Goed onderhoud en behoud van de houten tafel is voor het behoud en de levensduur van belang. Eikenhout verdient een speciale behandeling. Doordat het een natuurproduct is moet het ook zo behandeld worden en moet er rekening gehouden worden met vocht.

Natuurproduct

Houten meubels zijn natuurproducten en daardoor gevoeliger voor de invloeden van buitenaf. Denk hierbij vooral aan vocht en temperatuurschommelingen in de ruimte. Het is aan te raden hiermee rekening te houden en deze invloeden zoveel mogelijk te vermijden om de levensduur van de eiken houten tafel te verlengen. Plaats de eikenhouten tafel daarom nooit dicht in de buurt van een verwarming en stel de tafel niet bloot aan grote hoeveelheden vocht. Wanneer er toch per ongeluk vocht op de tafel gesopt wordt is het aan te raden dit direct te verwijderen.

Olie of boenwas

Een eikenhouten tafel is prima te behandelen met een olie of boenwas. Door de eikenhouten tafel regelmatig met olie te behandelen beschermt dit de tafel tegen vocht. Door de tafel te beschermen tegen vocht is de eikenhouten tafel gemakkelijker in onderhoud en blijft de tafel langer mooi. Wij adviseren de tafel eens in het half jaar te behandelen. Het is belangrijk om het overgebleven olie, dat niet in de tafel getrokken is, met een zachte doek van de tafel te verwijderen.

Onderhoud

Een eikenhouten tafel is goed te onderhouden. Een goed onderhoud verlengt de levensduur van de eikenhouten tafel. Met een grote onderhoudsbeurt is de tafel zo weer als nieuw. Beschadigen op de eikenhouten tafel kunnen verholpen worden door de houten tafel te schuren. Maar het is natuurlijk beter om dit te voorkomen. Maak daarom gebruik van tafelkleden, onderzetters of placemats. Bij het dagelijks onderhoud is het belangrijk dat er geen bijtende of zure schoonmaakmiddel gebruikt worden op de houten tafel. Vermijd bijvoorbeeld het gebruik van Glassex.

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_btn title=”Bezoek onze showroom” style=”3d” color=”warning” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-store_mall_directory” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.tafelmagazijn.nl%2Fkom-naar-de-fabriek%2F|||”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_btn title=”Neem contact met ons op” style=”3d” color=”warning” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-phone” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.tafelmagazijn.nl%2Fcontact%2F|||”][/vc_column][/vc_row]

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.