Het onderhoud van een houten tafel

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een houten tafel is een fantastische mooi natuurproduct dat uw ruimte een warme en complete uitstraling geeft. Doordat het hout een natuurproduct is dient het goed onderhouden te worden op zijn eigen manier. Ondanks dat houten tafels grote en stevige tafels zijn moet is de tafel niet tegen elke omstandigheid van buitenaf bestand. De tafel kan hiervoor wel beschermd worden door middel van bijvoorbeeld een coating.

Natuurlijk product

Het onderhouden van een houten tafel is niet voor iedereen even eenvoudig. Doordat het een natuurproduct is moet het op een specifieke manier onderhouden en behandeld worden. Niet iedere houtsoort of afwerking is hetzelfde, er zijn daarom ook verschillende manieren om de tafel te onderhouden. Het goed onderhouden van een houten tafel verlengt de levensduur en uw plezier in uw tafel.

Absolute dont’s

Houten tafels staan bekend als robuuste en stevige tafels, tafels die bestand zijn tegen grote invloeden van buitenaf. Toch zijn er een aantal handelingen die niet bevorderlijk zijn voor de levensduur van de houten tafel en dus beter vermeden kunnen worden. Wij van Tafelmagazijn.nl hebben een selectie voor u onder elkaar gezet:

  • Gebruik bij het dagelijks onderhoud geen bijtende schoonmaakmiddelen. Raadpleeg altijd het etiket van het schoonmaakmiddel voordat u de tafel schoonmaakt.
  • Plaats de tafel niet in het direct zonlicht of in een ruimte met grote temperatuurschommelingen. Ook een hoge luchtvochtigheid is niet bevorderlijk voor de houten tafel.
  • Laat nooit vocht op de tafel liggen.
  • Bij het plaatsen van een warm zo zwaar object is een onderzetter of tafelkleed een must.

Krassen op de houten tafel

Aan iedere tafel wordt uitbundig geleefd waardoor geen enkele houtsoort kras en kring bestendig is. Wel kan het hout van de tafel bewerkt worden met een lak om het hout te beschermen. De lak dient in zo’n geval als een soort beschermlaag. Let wel op, geen enkele laklaag is volledig krasbestendig. Krassen zijn dus onvermijdelijk vooral in het geval van kinderen of huisdieren. In zo’n geval kan er het beste gekozen worden voor een lichte houtsoort. Op een donker oppervlak zullen de krassen nog meer opvallen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_btn title=”Bezoek onze showroom” style=”3d” color=”warning” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-store_mall_directory” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.tafelmagazijn.nl%2Fkom-naar-de-fabriek%2F|||”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_btn title=”Neem contact met ons op” style=”3d” color=”warning” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-phone” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.tafelmagazijn.nl%2Fcontact%2F|||”][/vc_column][/vc_row]

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.